BLOG

"WAAROM WIL IK DIT DOEN?"

Er werd mij gevraagd ‘waarom wil je dit nou eigenlijk doen?’ En dat vind een lastige vraag vraag om te beantwoorden. 

Vervullen van een droom? Het ondenkbare denkbaar maken misschien? Natuurlijk vind ik het meer dan een schitterende onderneming, maar er zijn zoveel meer redenen waarom ik dit wil doen. 

De grootste drijfveer is toch wel iets willen teruggeven aan de maatschappij. In de tijd dat ik ziek was waren er verpleegkundige, artsen, familie en vrienden die mij hebben geholpen er bovenop te komen. Ik heb nooit echt de kans gehad om deze mensen uit de grond van mijn hart te bedanken voor wat zij voor mij hebben gedaan om ervoor te zorgen dat ik er weer bovenop ben gekomen. Hoe simpel en klein het voor hun misschien leek, deze mensen hebben dag en nacht aan m’n bed gestaan. Zij hebben mij geholpen met de meest simpele dingen en met de meest moeilijke dingen waar ik zelf niet meer toe in staat was.

Het is onmogelijk om al deze mensen persoonlijk te bedanken. Dus wat is er nu mooier om dit vorm te geven dmv de grootste uitdaging in de sport waar ik al jaren plezier beleef; het lopen van de Iditarod, zwaarste sledenhondenrace ter wereld.  

En dit te doen voor kinderen van nu, die zelf moeten knokken om hun zwaarste periode door te komen. 

Een race die vandaag de dag wordt gehouden ter ere van de redders van toen, die ervoor zorgden dat stervende kinderen in het stadje Nome Alaska hun medicijnen zo snel mogelijk konden krijgen. 

Nu gaan wij met onze sponsors en iedereen die ons steunt in welke vorm dan ook er weer voor zorgen dat medicijnen sneller bij kinderen terecht gaan komen. Door deze race te lopen hopen we onwijs veel geld op te halen en aandacht te vragen voor spierziektes bij kinderen in welke vorm dan ook. Ik, mijn gezin, familie, vrienden, werkgever, sponsors en ons geweldige team hopen op heel veel steun komende seizoenen. 

Steun onze journey op welke manier dan ook. Volg ons en deel dit verhaal met anderen, laten we opnieuw proberen geschiedenis te schrijven en deze kinderen weer de kans te geven om hun dromen waar te kunnen maken. Want dromen zonder doel blijven dromen. 

Geschreven door Ron de Ruiter
26-10-2020

Blijf op de hoogte van alle activiteiten van Stichting Snow Blizzard Iditarod! Volg onze social media kanalen en steun onze missie naar de start van de zwaarste sledehonden race ter wereld!